Нетрадиционното кулинарно пътешествие Lords&Ladles отвежда зрителите на историческо приключение, в което трима от най-добрите ирландски готвачи приготвят пищни трапези, подхождащи не на кого да е, а на истински благородници.

В продължение на близо час Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин посещават имения, замъци и величествени домове в цяла Ирландия. Топ готвачите ни доближават до съвършенството на изтънчените ястия, които някога са били приготвяни там за различни празнични поводи. Едновременно с това, ще можем да надникнем в домовете и да научим повече за историята на фамилиите, от живеещите в тях днес наследници. Рецептите са подбрани от стари, родови готварски книги, но ако липсват такива, за целта се използват книги с актуални за епохата ястия, събирали с години прах на лавицата в библиотеката.

Преди обаче да успеят да пресъздадат пищната вечеря от миналото, Дери Кларк, Катрин Фулвио и Пол Флин теглят жребий, за да решат кой от тях ще събира и обработва съставките за ястията (а това понякога се е истинско предизвикателство), кой ще търси интересни факти за фамилията домакин и кой ще поеме управлението на кухнята и готвенето.

Финалът на Lords&Ladles ни отвежда на трапезата, където готовите ястия се поднасят с истинско внимание и отговаряща на епохата помпозност. Не липсват и добре подбрани вина и питиета, които си подхождат идеално с храната.

Снимка: Soul&Pepper TV

Не пропускайте да си подарите този пир за сетивата и да попътувате из най-интересните места на Ирландия по истински забавен начин заедно с Lords&Ladles само по Soul&Pepper TV.

Снимка: Soul&Pepper TV