Докато Universal Pictures се подготвяше за голямата вечер на наградите "Оскар" с "Опенхаймер", студиото отпразнува и дебюта на "Кунг-фу панда 4", който събра 58,3 млн. долара през уикенда в кината и зае първо място в боксофиса на Северна Америка, съобщи АП.

"Кунг-фу панда 4" е четвъртият филм от поредицата на "Дрийм уъркс" (DreamWorks Animation) и стартира по-добре от всички с изключение на оригинала от 2008 г. Това е първият голям семеен филм, след като през декември излязоха "Патешки истории" и "Уонка".

Новините са също толкова добри и за филма на върха от миналата седмица - "Дюн: Част втора". Продължението на научнофантастичния епос на Дени Вилньов се задържа силно през втората седмица, като отбеляза скромен спад от 44%. През втората седмица филмът събра 46 млн. долара, с което общият му бюджет достигна 157 млн., пише БТА.

На трето място е хорърът Imaginary ("Въображаем"), посветен на история за зловещо плюшено мече. Той дебютира с 10 млн. долара. След него беше Cabrini ("Кабрини") - филм за католическата мисионерка от 19-и век света Франсис Ксавие Кабрини (в ролята Кристиана Дел'Анна). Филмът събра 7,5 млн. долара.

Love Lies Bleeding ("Любовта кърви") с Кристен Стюарт в главната роля дебютира на пет екрана в Ню Йорк и Лос Анджелис и приходи от 167 463 долара.