Едва ли има фен на електронната музика, който да не е чувал името Richie Hawtin. Един от най-влиятелните артисти на световната сцена пристига на 30 септември за своето единствено участие в България за годината. Заедно с Richie на сцената на SOLAR SOFIA, ще видим и талантливата италианка Adiel, чиито умения я водят до някои от най-значителните фестивали и клубове в света като Dekmantel, Off Sonar и Panorama Bar. Вечерта ще открие резидентът на YALTA CLUB - Liubo Ursiny. Организаторите обещават аудио и визуално преживяване, което ще даде подобаващ завършек на събитията от серията SOLAR за годината.

Източник: Yalta

Източник: Yalta

Малцина диджеи и продуценти са били толкова загрижени за историческия разказ и развитието на техно музиката, колкото Richie Hawtin, а неговото собствено наследство е пряко свързано с тази история. За мнозина най-трайното му наследство е свързано с организирането на събития - от рейвърите, които са ходили на прословутите детройтски партита на Hawtin в средата на 90-те години, до младите артисти, които са ходили на неговото CNTRL турне преди десетилетие, включващо панелни дискусии за историята на техното.

Биографията му е безупречна: Работата на Hawtin като Plastikman, както и като водеща фигура в лейбълите "Plus 8" и "M-nus" са в челните редици на техното през 90-те и 2000-те години. Той винаги е бил динамичен зад пулта, а на собствената му страница се откриват разнообразни сетове, включително официални издания на компактдискове като класическите "Decks", "EFX & 909 (1999)" и "DE9: Close to the Edit" (2001), както и многобройни записи на живо - от Power 96, Детройт, 1989 г., през Flavor, Денвър, 1994 г., до двойка лайв сетове от 2021 г.

Източник: Yalta

Баща на две деца - едното е на 15 години, а другото - на 18 месеца - Hawtin е превърнал широкия си и наистина разнообразен набор от интереси и в спомагателен бизнес. Той инвестира в саке, създава музика за "Prada" и е съавтор на Model 1 - професионален диджей миксер, който наскоро бе произведен в по-компактен и достъпен модел за широкия пазар. Richie цени "дългите дискусии за творческия процес" с хора от всички области: "Аз съм любознателен и обичам да изследвам", разказва. "Всички тези проекти дойдоха от творческото пространство повече, отколкото от търговското или икономическото."

Източник: Yalta

Купи билет

Към днешна дата продължава да се наслаждава на възможностите на всичко предстоящо. Съвсем скоро му предстои появата в Арена София, където публиката ще се наслади на дълъг сет на легендарния артист в типичния за него електрохаус стил - много минималистичен, но в същото време, много танцувален. 

Билети за SOLAR SOFIA с Richie Hawtin, Adiel и Liubo Ursiny са в продажба в Eventim, YALTA CLUB, OMV и Grabo.bg

Източник: Yalta