Лейди Гага, Кевин Костнър, Зоуи Кравиц са сред звездите, които ще се качат на сцената на "Dolby Thearte", за да връчат наградите "Оскар" тази година, споделиха продуцентите на шоуто Уил Пакър и Шейла Кауън.

В церемонията за обявяването на носителите на престижните киноотличия на 27 март ще се включат също Крис Рок, Роси Перес и южнокорейската звезда Юн Ю-джун, която миналата година спечели "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Минари". В следващите седмици ще бъдат обявени и още знаменитости, които ще бъдат част от церемонията.

"Филмите ни вдъхновяват, забавляват и обединяват по целия свят", казва Пакър в изявление. "Точно това е целта на шоуто тази година и ние сме развълнувани да приветстваме първа звездна група, която ще се присъедини на сцената на наградите "Оскар", за да ни помогне да отпразнуваме силата на филма и да почетем най-добрите за годината във киноиндустрията".

Церемонията за 94-те отличия на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще бъде водена от комедийните актриси Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс, предава БТА. Тя ще продължи три часа и ще се излъчва пряко по телевизия АВС.

Зоуи Кравиц

Снимка: Getty Images