Актьорът и комик Ръсел Бранд е бил разпитан от детективи от лондонската полиция заради обвинения в сексуално посегателство в миналото, съобщава Ройтерс, позовавайки се на в. "Таймс".

Британската полицията съобщи през септември, че е започнала разследване след публикации в медиите, че жени са обвинили Бранд в поредица от сексуални посегателства в миналото.

По-рано същия месец вестник "Сънди Таймс" и "Канал 4" изнесоха данни, че четири жени обвиняват 48-годишния Бранд в сексуални престъпления, включително изнасилване, в периода между 2006 г. и 2013 г.

Бранд отхвърля твърденията, които определя като "много сериозни обвинения", и обяви в каналите си в социалните мрежи, че никога не е правил секс без нечие съгласие.

Нямаше незабавен отговор на молбата за коментар от представители на Бранд.

"Мъж на около 40 години е посетил полицейски участък в Южен Лондон в четвъртък, 16 ноември 2023 г.", се казва в съобщение на столичната полиция, която отказа да потвърди дали това е Бранд. "Той беше разпитан превантивно от детективи във връзка с три сексуални престъпления, които не са извършени наскоро. Разследванията продължават", добавиха от полицията.