Съквартирантите от VIP Brother се явиха на "Шокова матура 2018", на която показаха знания по общи въпроси от всички области.

Вижте снимки >>

В новата седмична мисия "Родители" съквартирантите са разделени на две семейства - едното е на Мира Добрева, а другото на Стефан. Новото предизвикателство пред "децата" бе да се я явят на матура, на която за всеки грешен отговор всички получаваха ги удряше слаб ток.

Петко не желаеше да участва. Той обясни, че токът е твърде силен, а той изпитва страх, защото като дете го е удрял ток. Бизнесменът се притесняваше, че може да се изложи, тъй като е завършил училище отдавна, а го поставят при равни условия с много по-млади от него хора. В крайна сметка Big Brother му даде компромисно решение - да не го удря ток, но задължително да се яви на матурата.

Първи се яви Ричард, който стартира добре с изчисления на радиус при даден диаметър, но след това показа отчайващо невежество. На въпроса: "Кой е написал "Малкият принц"?", фитнес инструкторът отговори: "Не знам, да кажем Ботев, да не ни удря много ток". След това трябваше да направи синтактичен разбор на изречение като посочи кой е подлогът, но той не успя и обяви глагола за подлог. За Ричи се оказа и мистерия кой е по-големият от светите братя Кирил и Методий.

Неочаквано обаче Лора Караджова също не блесна със знания. Тя смяташе, че законите у нас се определят от Тодор Живков. Певицата обърка Съединението на България и Независимостта, като посочи, че 22 септември е Денят на съединението. На въпрос какво небесно тяло е слънцето, Караджова отговори: "Планета".

Отличник сред "децата" се оказа Наско, който отговори правилно на всички въпроси.

Ваня Костова, Мира Добрева и Стефан не участваха. Big Brother бе освободил Ваня, тъй като е завършила училище твърде отдавна, а Мира и Стефан бяха в ролята на родители.