"Ловци на духове: Наследство" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 44 милиона долара, съобщи БТА. Продължението на научнофантастичната класика се представи по-добре от очакванията - признак, че хората вече искат да ходят семейно на кино, стига да си заслужава, смятат кино критиците. Филмът с Бил Мъри, Сигорни Уивър и Пол Ръд е за приключенията на наследниците на първите ловци на духове.

Саня Сидни като Винъс, Уил Смит и Деми Сингълтън като Серена

Снимка: Getty Images

Въпреки възторжените отзиви от кинокритиците, спортната драма "Методът Уилямс" се провали в бокс-офиса. Приходите от филма с Уил Смит в ролята на бащата на легендарните тенисистки Винъс и Серина Уилямс в киносалоните на Северна Америка са само 5,7 милиона долара. Това е два пъти по-малко от най-песимистичните очаквания, но достатъчно за четвъртото място.

След два уикенда начело на бокс-офис класацията на Северна Америка "Вечните" слезе на второ място с приходи от 10,8 милиона долара. Епосът за супер героите е спечелил 135,8 милиона долара в САЩ и Канада и 200,3 милиона долара по света. Комедията "Клифърд, голямото червено куче" е с приходи 8,1 милиона долара през втория си уикенд по екраните в Северна Америка, с които зае за третото място в бокс-офис класацията.

Челната петорка се допълва от научната фантастика "Дюн" с приходи от 3 милиона щатски долара