Днес, 23 септември (четвъртък), в 21:00 ч., след събрани над 10 000 онлайн номинации, в първия епизод на "Любимците на България", зрителите ще разберат кои са личностите, получили най-много номинации в категория "Спорт".

Всеки четвъртък, праймтаймът на БНТ 1 ще е запазена територия за "Любимците на България". Водещ на формата е един от най-обичаните и талантливи български изпълнители - Миро. В студиото ще гостуват и четиримата панелисти - проф. Николай Овчаров, бизнесменът проф. Николай Вълканов, Георги Милков и Ваня Щерева, които ще коментират номинираните за любимци на България. И макар предаването да има за цел да отличи любими съвременни личности, в него няма да липсват здравословна доза забавления и провокации.

Всеки епизод е посветен на отделна категория - спорт, музика, кино и театър, литература, медицина, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри, популярни двойки и други любимци. Веднага след излъчването в ефир, отново зрителите ще имат думата като гласуват за фаворита си в съответната категория на bnt.bg/lubimcite.

Снимка: Жулиета Маринова

Големият финал ще е на 16 декември, когато ще стане ясно и кой е любимецът на България.

Форматът, който ще определи най-обичаните съвременни българи, е нов за българския ефир и е първият в програмата на БНТ, който от начало до край се развива като мултимедиен проект.

Гледайте "Любимците на България" всеки четвъртък от 21:00 ч. по БНТ 1 с водещ Миро.

Снимка: БНТ