Първи сезон на психотрилъра "Ханибал", започват да излъчват по БНТ всяка делнична вечер след късната емисия новини. Сериалът е направен по романите на Томас Харис "Червеният дракон" и "Ханибал". Трите сезона на лентата са разделени на френска, японска и италианска кухня според връзките в сюжета, а заглавието на всеки епизод е кулинарно.

Мадс Микелсен влиза в ролята на най-известния психиатър Ханибал Лектър в сериала "Ханибал". Сюжетът на лентата разказва за профайлъра на серийните убийци Уил Греъм, който работи за ФБР.

Снимка: БНТ

Той се отличава с оригинално мислене и способност да симпатизира на психопатите, така че да се приближи максимално до тях и да разбере причините, които ги карат да извършват ужасни дела. Джак Крауфорд е специален агент от отдел "Поведенчески анализ", който постоянно го наблюдава. Общите им усилия дават резултат, докато не се появява сложен за разгадаване убиец. Уил Греъм търси помощ от д-р Ханибал Лектър - най-интелигентният психиатър в страната. Уил и Ханибал създават уникална връзка и няма случай, който да не могат да разрешат.

Режисьори на лентата са Гилермо Наваро, Винчецо Натали, Дейвид Слейд, Майкъл Римър, а в него зрителите ще видят Мадс Микелсен, Лорънс Фишбърн, Хю Дeнси, Джилиън Андерсън, Каролин Деверна, Етиен Парк и други.