Зоран Петровски е победителят в шестия сезон на шоуто "Сървайвър: Скритият идол" по bTV.

Македонският режисьор, който се разписа и в сериала "Под прикритие", където срещна жената на живота си - актрисата Силвия Петкова, гушна първо именно нея и синът им Сива, когато водещият Владо Карамазов обяви триумфа му. Сива гушкаше баща си и скачаше радостно около него. Зоран получи и голямата награда от 150 000 лева.

Снимка: bTV

"Чувството от победата е страхотно. Благодаря! На Филипините се слях с мястото, с природата и играта. Бях истински от начало до край", заяви Зоран, след като прие победата в "Сървайвър".

Снимка: bTV

Претендентите за чека и титлата "Последният оцелял" бяха толерантната, вечно усмихната спринтьорка Кари, интелигентната, но и емоционална компютърна специалистка Ганка и комбинативният Зоран, който направи серия от рискови ходове и завъртя екстремното риалити около пръста си.

Тримата заслужено стигнаха до финала, след като се адаптираха най-добре във филипинската джунгла, цели 43 дни, където двайсетимата участници бяха хапани от мравки, парени от медузи и нападани от змии, създадоха стабилни коалиции и умно се придвижиха към целта. С хитрост, упорство и късмет надиграха конкурентите си.

Снимка: bTV

Според правилата на "Сървайвър" за победител гласува журито, в което влизат отпаднали участници от настоящия сезон - те бяха 9 на брой. Ако гласовете бяха равни на брой, вотът нямаше да бъде повторен, а решението при кого да отиде приза щяха вземат зрителите. Оказа се обаче че Зоран е безапелационен първенец сред предпочитанията им, като Ганка имаше два гласа, а Кари нито един.

Снимка: bTV

Гласуването е направено във Филипините и в предаването се видя как Владо Карамазов - рожденик във финалната нощ, взима урната с вота на сървайвърите и го пренася студиото, където беше предаването на живо в София. От риалитито припомниха любовните истории между участниците, партньорствата им, най-тежките им моменти. Оказа се, че повечето харесат Зоран и смятат, че той е направил сезона вълнуващ. Зоран от своя страна каза, че щом се е прибрал след края на снимките, забравил всичко и сега в студиото отново си го припомня. Инфлуенсърът Ванко зарадвано съобщи в студиото преди да бъде обявен вота, че той е големият победител, защото е спечелил любовта на Ганка - след края на предаването те остават заедно и в живота.

Снимка: bTV

Първа до финала стигна Карин, след като по-бързо от всички се справи в изпитание за баланс. Втора с огърлицата на финалист се окичи Ганка, която преодоля серия от препятствия, първа подреди пъзел под формата на куб и за пореден път се отличи с логическо мислене. След епична, 3-часова битка под палещото слънце на Филипините срещу студентката Анелия Щерева, Зоран демонстрира изключителна издръжливост и стана третият финалист в "Survivor". Той посвети триумфа си на половинката си, актрисата Силвия Петкова.

Снимка: bTV