"Никога не вярвах в петък 13-ти до днес", възкликва журналист, чакащ в Торино групата "Манескин", за интервю, по време на конкурса за песен на Евровизия, съобщава BBC.

Групата закъснява с един час, след като музикантите заседнали в асансьор. "Опитвахме се да отворим вратите в продължение на 30 минути", обяснява певецът Дамяно Дейвид, който, разкриват колегите му от групата, страда от лека форма на клаустрофобия.

Дамяно вече бил една обиколка напред с неприятностите - той куцал и се движел с патерица, последица от контузия по време на снимане на видеоклип. Тогава наранил глезена си.

Снимка: Getty Images

Заради това групата не успя да повтори планирано представяне на съботния конкурс за песен на Евровизия, където дебютираха с новия си сингъл, "Supermodel", година след като спечелиха музикалната надпревара. "Не знам дали ще мога да тичам наоколо", въздъхнал тъжно Дамяно.

След като пропуснаха и трите репетиции с камери, те се качиха на сцената за телевизионното шоу, но вместо обичайните си движения, Дамяно стоеше неподвижен.

Снимка: Getty Images

Помолен да даде съвет на тазгодишния победител, той се пошегува: "Забавлявайте се и не се доближавайте до масата", препратка към полемиката, възникнала миналата година, когато той беше несправедливо обвинен в смъркане на кокаин в зелената зала на Евровизия. От онази вечер, когато песента им Zitti E Buoni (Shut Up And Behave) победи, групата се превърна в световна сензация, дори покори Америка, където направи турне с "Rolling Stones" и свири в Saturday Night Live.

Техният сингъл "Beggin'" - изпипан кавър на класиката на "Frankie Valli", събра един милиард посещения в Spotify.

Снимка: Getty Images

"Колко нощи сме спали в собствените си легла? Не знам", казва басистката Виктория Де Анджелис. "Мисля, че максимум 10, но сме щастливи, за това мечтаехме".

Снимка: Getty Images