През миналата година младите акордеонисти от Трио КОРД  станаха първите музиканти, номинирани за награда „Стоян Камбарев”  и  за това не случайно точно с техен концерт в Bulgaria Mall  бяха представени на живо новите номинации за престижната награда:

Визуалният артист Велизар Димчев, който нарича себе си Франки, на името на измисления си герой, кино режисьорът Деян Барарев, автор на широко дебатиранания филм  “Ботев е идиот”, невероятният музикант Страцимир Павлов  и неговият Gospel Chorale. „Ангелите на Касиел”- Силвия Станоева и Иво Желев, разкриха част от експлозивния си талант, като импровизираха акапелно част от тяхно парче, а харизматичният Васил Дуев - актьор, автор и режисьор на „Самотни персонажи” сподели с публиката стих от нашумелия си спектакъл.

Маркетинг директорът на Bulgaria Mall Браян Търнър поздрави всички на чудесен български език, с което предизвика много симпатии и изслуша с интерес Трио Корд, които изсвириха собствени оригинални аранжименти на произведения на Вивалди, Моцарт, Брамс, на легендарните танга на Пиацола, Власов, Хачатурян, а накрая взривиха публиката и с Майкъл Джексън и Стинг.

Всички номинирани се забавляваха много, докато гледаха атрактивните си видео визитки/ кратки филмчета/ продуцирани и режисирани  от  председателя на Фондацията за изкуство Деси Тенекеджиева, която за поредна година работи в екип с Александър Моллов.

Специален гост на събитието бе двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, която дойде с дъщеря си Маги и бе впечатлена от таланта на младите творци.

Сред многобройните гости бяха забелязани много от номинираните за престижната награда през изминалите години, сред които  Юлиян Спасов, отличен едва 17-годишен за пълнометражния си филм "Teen day"  и сценографката Огняна Серафимова - носителка на специалната награда на Фондацията.

Благодарение на Софийска Община, специални гости на концерта бяха и ученици от домовете за деца лишени от родителски грижи, които искрено се радваха на акордеонистите и на младите артисти.

Настоящето събитие предхожда Официалната годишна церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев”, която ще се състои на 22-ри април 2013 г. от 19 ч. в Sofia Live Club.