След едногодишно мълчание Мариана Попова се завърна с песен по текст на великия Яворов.

"Две хубави очи" е първата песен от бъдещия трети албум на певицата, по който тя вече започна работа.

Вижте снимки на Мариана и семейството й >>

"Разбира се, че е изключително смело да "посегнеш" на Яворов. Поемаш огромен риск, защото всички ние малко или много вярваме в догмата, че "Великите не се пипат". Същевременно се възмущаваме, че младите не ги знаят и помнят. Как дa се докоснат днешните деца до класиците, как ще продължат творбите им живота си в десетилетията, столетията напред, ако не ги пипаме, ако ги направим недосегаеми и заради това далечни и недостижими...", казват от екипа на Мариана.

Новият клип на Попова не е достъпен за вграждане и може да бъде гледан само в YouTube тук.

Преди много години мелодията се появила в ума на Стоян Стоянов. Стоян или Течо, както го наричат приятелите му, не е композитор, нито музикант. Той работи в  България и за България, отглежда рози и продава скъпоценното розово масло по целия свят. Със спечеленото не само си плаща данъците, но и остава, създава красота тук в родината ни (негово дело е великолепния етнографски комплекс Дамасцена). По примера на старите български патриоти Стоянов дава стипендии на талантливи и умни млади българи да се изучат в чужбина с уговорката, че ще се върнат после да работят за родната страна. А той им помага и в това - да започнат работа тук, не някъде далеч като емигранти. Песента, подобно на всичко, което прави Течо в живота си е израз на личната му житейска философия.  Емиграцията вълнува дълбоко тази възрожденска личност. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на "Две хубави очи", където Веселин Плачков води диалог по тази тема с друг актьор. Кадрите, използвани във видеоклипа са от филма "Дамасцена".

Дани Милев се заема с аранжимента на песента. А колкото до текста, изборът е на самия Стоян Стоянов, за когото Яворов е на най-висок пиедестал сред поетите. Като по чудо стиховете пасват с музиката и така се ражда песента "Две хубави очи", изпълнена с много чувство от Мариана Попова.