На 7 юли (събота) започва осмото издание на фестивал на моноспектаклите - "София Моно 2018" в парка на Военна Академия "Г.С.Раковски" в София. В събота вечер събитието ще открие моноспектакълът "Пилето, което което казва КУ" на актьора Иван Юруков. Всяка следваща вечер до 17 юли точно в 21.00 ч. на сцената под звездите ще излизат още любими и талантливи актьори! Топ спектаклите си ще представят: Камен Донев (на 8 и 12 юли), Мариус Куркински (9 и 10 юли), Виктор Калев (11 юли), Димитър Живков (14 юли), Васил Дуев (16 юли), Оливера Аризанова от Македония (13 юли). Със специална прожекция (на 15 юли) ще се включи и кино фестивалът Cine Libri.

Билетите за спектаклите можете да намерите в мрежата на Ticketportal, а за някои от постановките вече са на изчерпване. Цената им е от 10 до 40 лв. според датата и мястото. Билети могат да се закупят още от Билетен център НДК, Билетна каса - зала "Арена Армеец" и на място, ако не са изчерпани.

За децата са предвидени дневни събития в парка - с вход свободен. 

На 10 юли от 13.00 часа ще бъде срещата с книжките "Бъди ми приятел" и "Къде си Слънце?" на писателката Юлия Спиридонова. По време на четенето им в парка ще гостуват деца от сдужение "АРДУС" (Асоциация на родителите на деца с увреден слух) и е предвиден жестомимичен превод. Темата е "Приказните създания от българския фолклор", а децата ще имат възможност да изработят маски на различни герои.

На 14 юли от 10.00 ч. в детската програма ще се включи и Столична библиотека с инициативата "Зелени библиотеки". Ще има занимания за деца, сред които възможността най-малките да посвирят на детски класически музикални инструменти. На място ще се издават безплатни читателски карти за Столичната библиотека. За посетителите на "София Моно" и на парка ще бъде обособен щанд за размяна на книги.