Осмият сезон на кулинарното шоу "MasterChef" стартира утре - на 8 септември, от 20:00 ч. по bTV със забележителни хоби-готвачи, наелектризиращи битки, вдъхновяващи истории и трепетно очакване. Кандидатите за участие в предстоящия сезон ще бъдат групирани в различни категории, според ястието, с което искат да впечатлят журито, а кулинарните двубои ще се окажат колкото оспорвани, толкова и забавни, и интригуващи. Талантливите готвачи с хъс и въодушевление ще покажат, че готвенето може да бъде и забавно, докато се борят за бяла престилка, която осигурява място в състезанието и е първа крачка към голямата награда от 100 000 лв.

На безкомпромисните Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и шефа на шефовете Явор Сарафов се пада трудната задача да отсеят най-добрите сред най-добрите, а Кустев ще обобщи ситуацията с думите: "И тримата с вас сме много различни, не само като характери, но и като кулинарни предпочитания и вкусове, и точно заради това знам, че заедно можем да открием най-добрия MasterChef досега."

И макар да са безкомпромисни и малко "страшни" за част от участниците, които ще прекрачат прага на кухнята на MasterChef, една дама ще признае, че "първият е най-красив, вторият - най-игрив, а третият - най-умен".

В петък вечер на телевизионния екран ще изгреят ландшафтен архитект, цветарка, модел, тиктокър, специалист по дигитален маркетинг, любящи майки и баби, дизайнер, библиотекар и други самородни таланти в кулинарията, които ще демонстрират своите умения, познания и въображение. Те ще приготвят традиционни ястия, класически рецепти и такива, приготвени със собствен прочит. Изходът от битките в кастинг епизодите на "MasterChef" обещава да бъде непредвидим както за кандидатите, така и за зрителите, тъй като тази година трима от участниците, на които съвсем малко не им е достигнало да продължат директно напред, ще получат втори шанс в надпреварата. Кои ще са късметлиите, които ще бъдат удостоени със специалния "Зелен пас" с който разполага всеки един от журито, предстои да стане ясно още в първия епизод на предаването.

Chef Илиан Кустев

Снимка: bTV

В събота вечер в кухнята на MasterChef ще ври и кипи от вкусове и емоции. Сред кандидатите ще има такива, които ще провокират с уменията си и ще изправят пред много трудни и не винаги единодушни избори тримата членове на журито. Други участници пък, ще докоснат сетивата им така, че ще ги провокират да покажат собствените си умения в танците, боравенето с огън и ... флиртуването.

Нови шансове за претендентите за титлата "MasterChef на България", ново жури от професионалисти, което ще обогати кулинарната история на България и ново студио, което ще се превърне в арена за хоби-кулинарите. Всичко това спомага за "нов вкус" на кулинарната надпревара, която зрителите на bTV могат да проследят всеки петък и събота от 20:00 ч.

Chef Александър Таралежков

Снимка: bTV

От 2023 г. "MasterChef" се реализира в съответствие с т.нар. "зелените практики" (Green Filming) с грижа за околната среда и полагa усилия за намаляване на въглеродния си отпечатък. Въвеждането на "зелени практики" е сертифицирано от британската платформа albert, част от BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), която подпомага екологичната устойчивост на телевизионната и филмова индустрия повече от 10 години.

Снимка: bTV