След успеха на първите две части - "Kingsman: Тайните служби" (2014) и "Kingsman: Златният кръг" (2017), идва третата серия, интелигентно преплитайки елементи от различни епохи, исторически факти и измислица. "King's Man: Първа мисия" е предисторията на поредицата.

Ралф Файнс е в ролята на Орландо Оксфорд. Той ще трябва да се разправи с няколко злодеи, които му се изпречват на пътя - като монаха Распутин и шпионката Мата Хари. Актьорът Рис Ифанс е Распутин, а австрийската актриса Валъри Пачнър е Мата Хари. Те ще прилагат всякакви номера, за да приспят бдителността му. Героят на винаги отличния Файнс, по душа пацифист, основава супер секретната служба ""Kingsman". Образът, който извайва - Орландо, кино критиците наричат кръстоска между Джеймс Бонд и Батман. 

Филмът, който ще бъде в кината от 31 декември, ни отвежда в Англия по времето на Първата световна война и ще разкаже за кървавото начало на легендарната агенция "Kingsman" и нейните цивилизовани, но безмилостни агенти. Когато най-безскрупулните злодеи и престъпни гении на нашето време, сред които Распутин, Мата Хари, Ерик Ян Ханусен и Вилхелм II, се събират, за да планират война, която да избие милиони хора, съдбата на света пада върху плещите на млад джентълмен. Това е синът на Орландо, който влиза в надпревара с времето, за да предотврати надвисналата катастрофа. В ролята е чаровникът Харис Дикинсън. 

Неслучайно режисьорът Матю Вон избрал Том Холандър да се превъплъти в три образа - на братовчедите крал Джордж V, Вилхелм II, последният германски кайзер, и Николай II, последният руски цар. "Разбира се, опростих нещата за целите на филма, но запазих същността на конфликта. Че трима братовчеди, владетели на три държави, не се обичат и започват война. Мисля си, че това е лудост. И исках да покажа, че луди неща могат да се случат много бързо, когато грешните хора вземат решенията", казва Вон.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Част от най-смелите и нестандартни шпионски поредици в киното, "King's Man: Първа мисия" предлага оригинален и иновативен поглед към жанра и историята на ХХ в. и няма да остави безразлични нито утвърдените фенове, нито тези, които за първи път пристъпват в света на "Kingsman". Вон смесва екшън, драма и комедия в едно. 

Снимка: Forum Film Bulgaria

Сценарият е дело на Вон и Карл Гайдушек ("Забвение"), по мотиви от комикса "The Secret Service" на Марк Милаър и Дейв Гибънс. Звездният актьорски състав включва освен Ралф Файнс, и Джема Артъртън, Рис Ифанс, Харис Дикинсън, Джимон Унсу, Матю Гууд, Том Холандър, Даниел Брюл, Чарлс Данс и др.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Вон се вдъхновява от класики като "Мъжът, който искаше да бъде крал" и ненадминатите епоси на Дейвид Лийн "Лорънс Арабски" и "Доктор Живаго". 

"За мен това е важно послание за обществото днес: репутацията е това, което другите мислят, че сте, характерът е това, което всъщност сте. Хората са като в капан на социалните мрежи и сега си формират мнение за нещата, като гледат осемсекунден клип в TikTok или Инстаграм. Исках да им напомня, че трябва да си изградиш собствено мнение в живота, че трябва да се срещаш с другите, че трябва да промислиш нещата в своята глава и след това да вземеш решение, да даваш мнения, коментари. Вместо да се поддаваш на това, което можеш да прочетеш в социалните мрежи", каза Вон.

Тайни общества, нестандартни джаджи и оръжия, фантастични злодеи, много хумор, сложни бойни сцени, микс от балет и казачок, впечатляващ екшън и разбира се, много стил и добри обноски - във филма феновете ще открият всички елементи, превърнали се в запазена марка на поредицата.