Майли Сайръс представи видеото към хит сингъла си "Mother"s Daughter", песен от актуалния ѝ EP албум, "She Is Coming", който излезе в дигитална версия само. Сингълът до момента има 44 милиона стрийминга в платформите. Концепцията за видеото е дело на самата Майли и режисьора, Александър Мурс. Във видеото участват инфлуенсъри, модели и артисти със стандартна и нестандартна сексуалност - Aaron Philip, Amazon Ashley, Angelina Duplisea, Casil McArthur, Lacey Baker, Mari Copeny, Melanie Sierra, Paige Fralix, Tydryn Scott и Vendela. Специален гост във видеоклипа е майката на певицата - Тиш Сайръс.

EР албумът "She Is Coming" е първият от трите ЕР албума, които Майли Сайръс планира да пусне до края на годината. Всеки албум съдържа 6 нови, авторски песни, а крайният резултат ще бъде пълната колекция "She Is Miley Cyrus". Премиерата на видеото идва ден след изключителния концерт на Майли Сайръс в рамките на фестивала Гластънбъри.

Отзивите в пресата са повече от впечатляващи за шоуто на Майли, а списание NME обяви, че "това е началото на новата ѝ ера като рок звезда". Концертът включваше и специалните гости - Марк Ронсън за общия им световен хит "Nothing Breaks Like A Heart", както и бащата на певицата - Били Рей Сайръс и дебютанта чудо, Lil Nas X, които изпълниха глобалния хит "Old Town Road" + новия сингъл на младия хип хоп изпълнител - "Panini".

Концертната програма на Майли Сайръс включваще още хитовете "Wrecking Ball" и "We Can"t Stop", както и всички 6 парчета от албума SHE IS COMING. За първи път певицата представи римейк версиите й на класическите хитове на Nine Inch Nails - "On A Roll" и "Head Like A Hole" - част от санудтрака на сериала "Black Mirror", в който Майли Сайръс участва. При изпълнението на тези две песни, Майли се появи на сцената с характерната за героинята си, Ashley O, къса лилава перука.

Всички участници във видеото на Майли Сайръс - "Mother"s Daughter" - говорят за борбата им като активисти и свободата да изрязават себе си.

"Като чернокожо момиче, приковано в инвалидна количка , което е и с трансексуална ориентация, искам просто добър живот, да не се страхувам и възможността да върша добри дела. Не се определям като активист, просто се боря за правото и свободата да бъда това, което съм" - казва Aaron Philip.

"Понякога се чувствам толкова безпомощна и обезсърчена, защото в света, в който живеем има твърде много несправедливост, дискриминация и омраза ... Сега особено с настоящата администрация в САЩ, тази опасност се увеличава десетократно! Въпреки това все още вярвам, че има надежда. Живеем в тъмни времена, но "това също ще мине" и се моля доброто да спечели и да победи тъмнината" - Amazon Ashley.

"Постоянно ме питаха защо си обръснах главата - "толкова беше хубава с дълга коса". Постоянно ми казваха да не позирам гола, тъй като "това ще навреди на кариерата ми, да се усмихвам повече, за да "не бъда толкова сериозна". Хората не осъзнават, че всичко, което правя е, защото аз искам. Просто е. Не се страхувам да бъда себе си, а не това, което обществото казва, че трябва да бъда като жена. Не се страхувайте да говорите със собствения си глас и да формирате собствено мнение. Вършете това, които ви прави щастливи и давайте щастие и на другите". - Vendela