Неочакван обрат настъпи във "Фермата". Вместо да страдат от суровите наказания, наложени от продукцията, риалити героите вече се кефят на мъките си. Някои от тях изпитват мазохистично удоволствие да спят под открито небе, да се будят върху подгизнали от влага дюшеци и да ядат по половин порция.

Новите тежки санкции в стопанството предизвикваха бурна радост в представителите на отбор "Нови надежди", които бяха принудени да напуснат къщата си, след като загубиха груповата битка от конкурентите си "Стари герои". В следващите две седмици те ще нощуват на поляната, на метри от язовир Диканя.

"Ако вали през нощта, ще е много по-свежо!", бодро обяви строителят Калин, докато оправяше леглото си под звездите. На сутринта той се събуди на полятана, пропит от влага. "Като цяло спах сладко-сладко", обяви доволно той, опипвайки мокрите си ръкави.

Радо, капитанът на баскетболния Локо София, също изкара непробудна нощ на поляната, където си изгради спалня на платформа.

Освен че нямат право на покрив, новите надежди получават и по половин хранителна дажба. Факт, който също им доставя извънредно удоволствие.

"Много съм гладен, но и много щастлив. Гладът е най-хубавото нещо, което може да се случи на човек!", обяви литовецът Влад.

Лишенията, които явно вече не плашат участниците, ще продължат две седмици. След като те приключат, в 12-тата седмица от предаването, ще бъде сложено началото на извънредните дуели. В тях ще участват всички претенденти за наградата от сто хиляди лева, които не са излизали на Арената. Дали сблъсъкът ще бъде мъжки или женски ще стане ясно след теглене на жребий.