Херцогинята на Съсекс Меган получила покана да бъде почетен гост на церемонията за телевизионните награди "Еми" през септември, но я отклонила "учтиво".

Бившата американска актриса е била поканена на бляскавата проява за своеобразно сбогуване със сериала "Костюмари", направил я известна, и със живота в Холивуд. Смята се обаче, че херцогинята учтиво е отклонила поканата, тъй като наградната церемония не отговаря на новата й роля на кралска особа.

"Надявахме се Меган да присъства на церемонията като начин да се сбогува със сериала, колегите и почитателите си. Въпреки направеното предложение, херцогинята на Съсекс няма да присъства на проявата", казва неназован източник, цитиран от "Сън".

Меган Маркъл играеше Рейчъл Зейн в сериала "Костюмари" от 2011 до 2017 г., когато оповести, че се отказва от актьорската си кариера, за да се фокусира върху "по-значими каузи", припомнят от БТА.

Наградите "Еми" - телевизионният еквивалент на филмовите Оскари, ще бъдат раздадени на 17 септември на церемония в театър "Майкрософт" в Лос Анджелис.