Месец и половина след премиерата си руската комедия "Хотел "Белград" продължава да е най-гледаният филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята на Паша, който освен собственик на хотел в сръбската столица е и плейбой, но е забелязан от дъщерята на най-големия мафиот в съседната държава и оттам тръгва поредица от нелепи ситуации е гледана от вече 16 900 зрители и има 148 233 лева приходи.

На втора позиция, десет години след излизането си на големия екран, е "Генезис" на Кристофър Нолан, който влезе отново в киносалоните с ексклузивни кадри от новия филм на Нолан - "Тенет", който излиза в края на август. Филмът с четири "Оскар"-а и участието на Том Харди, Кен Уатанабе, Марион Котияр, Джоузеф Гордън - Левит, Леонардо Ди Каприо е гледан от 1 038 зрители и има 7 960 лева приходи в новия му вид.

Трето място е за "Господарка на злото 2", чиято премиера беше в средата на октомври миналата година. Случващото се със Злодеида и отгледаната от нея Аврора от една страна и царството на кралица Ингрит и принц Филип, който е кандидат за сърцето на Аврора, е гледано от вече 143 391 зрители и има 1 482 813 лева приходи.

Четвърта позиция е за анимацията "Напред" на "Дисни", предава БТА. Приказният свят, в който уличните животни са еднорози, а джуджета, кентаври и дракони живеят заедно, кентаврите боядисват стени, малки симпатични динозаври поддържат зелените ливади пред всеки дом, е видян от вече 15 648 зрители и има 142 689 лева приходи от билетите им от март до средата на август.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sonic the Hedgehog (@sonicmovie) на

На пета позиция е "Соник: Филмът". Специалната операция за залавянето на доктор Роботник, преди да придобие свръхестествени възможности, от синия таралеж Соник и полицая Том Уачовски е гледана за времето от средата на февруари до средата на август от 15 648 зрители и има 142 689 лева приходи.

Шесто място сред най-гледаните филми заема екшънът "Блъдшот", който беше последният филм преди затварянето на кината през март. Приключенията на героя на Вин Дизел, чиято история е позната и от комиксовата поредица, са гледани от 5 428 зрители и имат 46 686 лева приходи.

Седмо място в топ 10 заема екшънът "Бързи и яростни 8". Излязлата преди три години история за Доминик Торето, който този път навлиза в престъпния свят, за да спаси своите приятели, добавя още близо 800 зрители към общо 275 520 души, които са я гледали до момента и 2 512 223 лева приходи от билетите им.

На осма позиция е анимацията "Червената обувчица и седемте джуджета". Принцовете, превърнати в джуджета, които издирват червените на цвят обувки, за да свалят проклятието от себе си, са на екраните у нас от началото на февруари и до момента са ги гледали 28 623 зрители и отчитат 277 324 лева приходи от билетите им.

Българският "Ятаган" запазва девето място по зрителски интерес и след миналия уикенд. Комичната екшън история за антитериростичен отряд и забърканата каша от измислена терористична клетка е от края на февруари на екраните и вече е гледана от 32 994 зрители и има 292 566 лева приходи.

На десето място е анимацията "Замръзналото кралство 2". Историята на принцесите Анна и Елза, техните приятели Олаф, Кристоф и Свен в новото им приключение - да намерят начин за мирно съществуване на всички около Арендел е от ноември миналата година на големия екран и вече са я гледали 225 711 зрители и има 2 226 094 лева приходи от билетите им.

Миналия уикенд киносалоните у нас са посетени от 1 348 зрители, а миналата година по същото време в кината са били 35 227 души.