Втората вечер на Midalidare Rock 2022 бе уникална смесица от шотландски пиратски метъл и германски хеви метъл. Петте банди направиха страхотно шоу, като напълниха душите на хилядите рок фенове, избрали точно втория ден на фестивала - 15 юли.

Купи билет

Началото бе поставено от шотландската банда The Broken Ravens. Тези момчета са истински фенове на Midalidare Rock. Това е второто им участие на фестивала и обещаха да дойдат отново догодина. Парчетата и музиката им като цяло са силно повлияни от банди като Led Zeppelin, Black Sabbath, Iron Maiden и др. Свирят заедно от около 10 години, като за този период са имали различни вокалисти, но сякаш с настоящия са намерили верния път към правенето на яка музика. Ако не вярвате, чуйте парчетата им "Dark Places" и "Old Cast Crow".

Вижте снимки >>

The Broken Ravens

Снимка: Midalidare Rock 2022

След тях на сцената се качиха Scanner и накараха феновете на тежката музика да се насладят на едно лудо шоу. Немската пауър метъл банда е ветеран в правенето на тежка музика и яко шоу.

Много от почитателите на рока бяха дошли специално на втората вечер на фестивала, за да видят Ross The Boss. Китаристът и съосновател на Manowar и Dictators - Рос Фридман, владее до съвършенство умението да предава рок енергия на публиката. Все пак това е Ross The Boss. Легендарен и велик!

Ross the Boss

Снимка: Midalidare Rock 2022

Дойде и моментът, в който всички трябваше да вдигнем чаши и да пеем с цяло гърло "We are here to drink your beer...", както Alestorm ни призоваха. Шотландците - видни "изобретатели" на пиратския метъл тотално ни потопиха в дълбокото с "Drink", "Party", "Mexico" и всичките си хитове, които публиката много добре знае. Шоуто им беше забележително.

Разбира се, най-голямото очакване бе за немските метъл машини Running Wild. Много може да се каже за великата банда, която продължава да държи здраво силата на метъл вълната. Ние искаме само да кажем, че имаше фенове, дошли специално от Швеция, пътували с "вълнуващия" влак от София, за да видят любимата си банда на сцената на Midalidare Rock 2022.

Running Wild

Снимка: Midalidare Rock 2022

Вече нямаме търпение за третата вечер на фестивала, когато ще се сблъскаме с бандите Project Renegade, SHAKRA, Beyond The Black и хедлайнерите за днес Within Temptation.

Не можем да не отбележим, че мястото, на което се провежда Midalidare Rock 2022, е направо приказно, а организацията е на топ ниво. Така че, ако все още не сте тръгнали за феста, поправете това. Утре идват Judas Priest.

Снимка: Midalidare Rock 2022