На 20 октомври Михаела Филева ще изнесе концерт в столичния "Pirotska 5 Event Center", на който ще представи новия си албум "96", създаден в колаборация с международен авторски екип.

Талантлива певица и автор, Михаела има зад гърба си 4 албума - три студийни и един лайф албум от големия ѝ концерт в зала 1 на НДК през 2019 г.

Феновете на поп звездата я обожават заради красивата ѝ музика и нестихващия стремеж да представя най-доброто от себе си. Най-новата ѝ продукция е сбъдната мечта за Михаела Филева и екипа ѝ от "Монте Мюзик." Реализира се благодарение на партньорството на лейбъла с музикалния мениджър Боян Бояджиев (SPIKE Bulgarian Music Showcase) и шведския продуцент и издател Питър Остед.

В края на април тази година в китното софийско селце Пролеша се събират блестящи автори от България и Европа - Веселин Ценов, Искрен Тончев - Искрата, Константин Ангелов, Иво Димитров, Litens, Marta Grigale, Michaela Stridbeck, Gusten Dahlqvis, Rebecka Digervall и Radu Parvulescu. Певиците Мария Илиева и Дара Екимова също се присъединяват за по ден към останалите творци, а песните, които създават заедно са включени в албума "96". В него има още два дуета - с Искрен Тончев - Искрата и с VenZy.

Снимка: Слав и Хубен

В свои публични изяви Михаела с вълнение споделя, че името "96" е отговорът на въпроса за колко време са създадени песните в албума. Точно четири дни, или 96 часа, младите и талантливи автори работят за първия албум на български изпълнител, създаден на творчески лагер за писане на музика.

На 20 октомври меломаните ще докоснат албума с ръката си, а Михаела лично ще разкаже за създаването му и ще представи песните от него в комбинация с най-големите си хитове.

На сцената на "Pirotska 5 Event Center" ще излязат още музикантите Краси Тодоров, Васил Крумов, Александър Обретенов и Васил Вутев и разбира се гост-изпълнителите в албума - Мария Илиева, Дара Екимова, Искрата и VenZy.

Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim.