Две седмици след като рапърката Карди Би влезе в заглавията на медиите, задето хвърли микрофон в публиката, въпросния микрофон беше продаден в eBay за почти $100 000 (£78 500), съобщава BBC.

Той беше продаден на търг от собственик на компания за наемане на аудио оборудване, който каза, че всички печалби ще отидат за благотворителност.

Скот Фишър заяви пред CBS, че първоначално се е надявал наддаването да достигне 5000 долара.

Видеоклипове показаха как Карди хвърля микрофона, след като фенка я замерила с чаша вода, според едни, според други - с питие, по време на концерт в Лас Вегас. Полицията каза, че срещу звездата няма да бъдат повдигнати обвинения.

Кадрите станаха популярни и фурорът накара г-н Фишър да обяви скандалния артикул за продажба. Наддаването в крайна сметка приключи на $99 900.

Г-н Фишър каза, че приходите ще отидат за благотворителност, за ветераните "Wounded Warrior Project" и "Friendship Circle Las Vegas", която свързва млади доброволци с хора с увреждания и специални нужди.

"Прецених, че ще привлече известно внимание в национален мащаб, но количеството на отразяването на новините беше зашеметяващо."

Той каза, че е проверил, че микрофонът, който се продава, наистина е този, който Карди използва по това време.

"Стандартна процедура е да маркирате всички микрофони и системи за поставяне в ушите при кого "отиват" преди звуковата проверка, за да сме сигурни, че един и същи човек получава правилните елементи по време на шоуто", каза той пред CBS News.

"Можете да видите бяла лента върху микрофона на Карди Би B във всички видеоклипове и по това разбрахме кой микрофон е нейният."