Тази вечер в първото българско кулинарно състезание очаквайте авторските ястия на Екатерина Цекова и Борислав Стоянов.

Екатерина Цекова кандидатства в "Ястие на годината" с милфьой с риба, чипс от кожата на рибата и още интересни добавки. Записала се е за участие в състезанието в памет на майка си и вярва, че тя би се гордяла с нея. Екатерина се занимава с кулинария повече от 20 години, като 10 от тях е професионален готвач. Работила е в различни ресторанти. Казва, че с удоволствие би сготвила на британския шеф готвач Гордън Рамзи. Екатерина споделя, че храната винаги е по-вкусна, когато готвачът я е приготвил с желание и любов. Описва себе си като емоционален и борбен човек.

Борислав Стоянов кандидатства в "Ястие на годината" с батат, приготвен на су вид, с гъба лъвска грива и още куп зеленчуци. Борислав няма кулинарно образование. Завършил е оптометрия и се е занимавал с рефракция на човешкото зрение. Преди години 8 години е започнал почасова работа в кухнята на веган ресторанта, в който работи и днес. Разликата от тогава до днес е, че кулинарията вече е основната му дейност, а той самият е изкачил йерархичната стълбица и е главен готвач. Борислав споделя, че веган кухнята е интересна, вкусна и експресивна. Казва, че ако има такава възможност, би сготвил на Джон Бон Джоуви, защото му е идол, още откакто е бил дете. Описва себе си като срамежлив.

Екатерина и Борислав са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината".

Повече подробности за ястията на Екатерина и Борислав, както и за самите тях, ще научите тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Коя от двете рецепти ще продължи напред, ще реши нашето жури.

Информация за "Ястие на годината" може да намерите ТУК >>