Мирян Костадинов и група MIRY пресъздават най-тъмните човешки кошмари в новото си видео. "Nightmare" е най-мащабният, но и най-предизвикателният авторски проект на групата, като за пореден път музиката и текстът са на талантливия им фронтмен - Мирян.  

Парчето е издържано в най-добрите традиции на дарк инди рока. Видеото към "Nightmare" е за най-страшните кошмари, с които се сблъскват хората в реалния живот: лудостта, удавянето, борбата за живот и оцеляването в екстремни ситуации.

Можете да свалите "Nightmare" тук:

Видео

Аудио

Видеото към сингъла е заснето за пет снимачни дни на различни локации, а в неговото създаване са замесени талантливи музиканти, танцьори и актьори. За да се пресъздаде преминаването на MIRY през най-тъмните човешки кошмари и освобождаването му от страха, в снимачния процес се включват актрисите Веселина Михалкова и Гергана Арнаудова (в ролите на медицинските сестри). В продукцията участват и балерините от Varna Dance Theatre, както и над 2000 живи щурци, с които Мирян си партнира в една от сцените.  

Клипът към "Nightmare" е дело на Виктoр Добрев и Свилен Славов, които в сътрудничество с Мирян са креативният млад екип, стоящ зад сценария, режисурата, заснемането и монтажа на продукцията. Аудиото на песента е записано в студио Renew Sound и е миксирано от Янко Генов в Ирландия.

Финалният саундмиксинг на песента е направен от Джо Лапорта (Sterling Sound) - един от най-търсените професионалисти в световната рок и поп музика. Носител на награда "Грами" за своята работа по албума на Дейвид Боуи "Blackstar" (2017).

Снимка: Личен архив