Режисьорът Яна Титова представи първия си пълнометражен филм "Доза щастие" на бляскава премиера в столичен мол. Лентата разказва историята на журналистката Весела Тотева и е създадена по нейната книга "Падение и спасение", в която тя споделя за драматичната си борба с хероина.

Вижте снимки >>

Премиерата бе заредена с много емоции, тъй като филмът е дебют и за актрисата Валентина Каролева, която е дъщеря на Тотева и се превъплъщава в ролята на майка си. До Валя в тази важна вечер бяха съпругът ѝ Александър Каролев, който е син на финансиста Владимир Каролев, и малката им дъщеричка Изабела. Двете дами от семейство Каролеви бяха съчетани с еднакви тоалети с поли с волани в преливащи цветове, а Александър носеше тениска с щампа със същия мотив.

Валентина Каролева със съпруга си Александър и дъщеря им Изабела

Снимка: Павлин Даскалов

Яна Титова, Алекс Алексиев и дъщеря им Ая, която както самата тя казва е "главното дете във филма" и играе малката Валентина, бяха изцяло в черно, като Яна и Ая бяха с идентични дълги поли.

Алек Алексиев, Яна Титова и дъщеря им Ая

Снимка: bulFoto

Звездите от каста на филма бяха в чудесно настроение, поздравяваха се и разговаряха приятелски. Сред тях бяха Асен Блатечки, Иван Бърнев, Димитър Николов, Ирмена Чичикова, Лидия Инджова, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Стефан Вълдобрев, братът на Александър Алексиев - Цветан и т.н.

Йорданка Фандъкова и Владо Пенев

Снимка: Павлин Даскалов

Гости на събитието бяха много от родните знаменитости и новият стар кмет на София - Йорданка Фандъкова. По червения килим преминаха актрисата, художник и писател Диана Димитрова, Неда Спасова, Луиза Григорова, влогърът Крис Захариев, Ваня и Евгения Джаферович и много други.

Луиза Григорова и Алек Алексиев

Снимка: Павлин Даскалов

След прожекцията всички се събраха на звездно парти, на което Яна Титова, Алекс Алексиев и копродуцентът Ники Стоичков представиха целия екип.

Валентина Каролева сподели емоциите си след прожекцията, като каза пред dir.bg:

"Беше невероятно - толкова много емоция, толкова много любов, всички тези хора, събрани на едно място, за да гледат една истинска история. Тежка първа роля, връщаща ме към моето лично минало, връщаща ме към миналото на майка ми. За мен беше много емоционално преминаване през много различни пластове, защото го погледнах като роля, като живота на майка ми, като моя живот, наистина беше много наситено преживяване."

Яна Титова, Димитър Николов, Валентина Каролева и Ирмена Чичикова

Снимка: Павлин Даскалов

Продуцентът Александър Алексиев, който участва във филма като бащата на Валентина пък каза:

"Много е сложно, защото още сме в поток на емоции, на вълнения, някакъв водопад на чувства. Вълнуващо е това, че хората са трогнати, щастливи от това, което са видели. Това, което чувам от всички е, че това е един много важен филм, както смятам и аз, така че съм трогнат и щастлив от събитието, от вечерта, от хората, от екипа, от любовта и всичко останало."

"Доза щастие" разказва истинската история на журналистката Весела Тотева, начинът, по който е попаднала в капана на хероина, и събитията, които ѝ се случват, за да успее като един съвременен барон Мюнхаузен да се измъкне за косата от зависимостта. Самата Тотева е участвала в работата по продукцията. Тя почина на 4 март 2019 година, след като ѝ прилоша по време на сутрешния ѝ джогинг.