След инфарктен финал на живо, многодетната майка Веселка беше избрана за големия победител в осмия сезон на "Фермата", преминал под мотото "Мостът на времето". Тя разгроми конкуренцията и взе чека от 100 000 лева под дъжд от аплодисменти и конфети. След като чу името си, шампионката се хвърли в прегръдките на риалити героите, с които над три месеца живя и работи в стопанството, а над сцената се извиси красивият глас на народната певица Лилия Семкова, която също беше сред тазгодишните претенденти за приза. Това е втора победа в предаването за 25-годишната жена, след като преди няколко години триумфира в петия му сезон.

Бившата конярка от село Борима се пребори за титлата "шампион" в шоуто като спечели най-много точки - общо 44. Те са сбор от три компонента - резултата от битките на Арената, гласуването на отпадналите участници и вота на зрителите, който има най-голяма тежест при определянето на победителя.

За първи път в историята на формата до неговия финал, освен нея, стигнаха още петима претенденти за голямата награда - гимнастичката Валерия, хандбалистката Камелия, пчеларят Яни, хлебарят Чавдар и агрономът Иван. Разделени на жени и мъже, те мериха сили в три драматични, изключително тежки битки.

В първия сблъсък под светлините на Арената съперниците трябваше да разсекат ритловица, а след това да покопаят проход в пясъчен тунел и да излязат от другата му страна. Докато си проправяха път напред, очите и устите им се пълнеха с пръст, а телата им се заклещваха в тясното пространство. При жените първа, трепереща и останала почти без дъх, от клаустрофобичното пространство се измъкна Валерия, а при мъжете - Чавдар.

Втората битка също препоти претендентите за стоте хиляди лева. В нея те трябваше да отговорят на въпрос от българската история и да разполовят вертикално поставена талпа. При дамите най-бързо се справи Камелия, а при мъжете отново 46-годишният Чавдар, който беше най-възрастният финалист.

В третото, последно изпитание, участниците демонстрираха виртуозни умения в сеченето на ритловица, рязането на греда, коването на стълба и стрелбата с прашка по кенче. В тази дълга, тежка и пълна с обрати битка, №1 бяха Веселка и Яни.

Силни емоции донесоха не само инфарктните битки, но и видеовръзката с футболната легенда Христо Стоичков, който бе специален гост в тазгодишното издание на "Фермата". От Катар спортистът отправи пожелание за здраве и щастие към участниците, които показаха впечатляващо трудолюбие и воля през осмия сезон. Само за три месеца те издигнаха китно фермерско селище на брега на язовир Диканя, отгледаха плодородна градина, погрижиха се за селскостопанските животни и създадоха собствена продукция, напътствани от опитните си наставници Бети и Ники. Всеки от тях откри приятелства за цял живот и остави следа в историята на предаването, което отново върна в телевизионния ефир темите за родолюбието, традициите, историята и обичаите.

Снимка: bTV

Последният епизод на "Фермата" бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в събота вечерта, като близо 1 000 000 зрители (4+, данни на ГАРБ*), проследиха събитията пред малкия екран. Близо 39% от телевизионната аудитория, или над три пъти повече от конкурента в часовия слот, следиха развоя от напрегнатите битки и зрителския вот. Уникалният финал е бил и изборът на активната аудитория (18-49, данни на ГАРБ**), 35% от които са проследили оспорваната надпревара във "Фермата: Мостът на времето". Мигове преди края продуцентите на предаването Иван Христов и Андрей Арнаудов обявиха начало на записването за деветия сезон на най-българското риалити.