Станаха известни някои от музикантите, които ще донесат ретро-танцувално настроение на 15 май в НДК.

Те са много, те са различни и многолики, но и взаимозаменяеми. Правят от всяка нота музика, свирят от поп и рок до джаз, суинг и Doo-Wop-a от 50-те. Могат да превърнат в музика всичко - от семпло парче да създадат хит и да накарат и най-твърдия фен на хардрока да хареса песен на Лейди Гага. Обединява ги музикантът Скот Брадли, който ги събира от клубове, малки и големи сцени, ТВ предавания и риалити фомати като Amеrican Idol. За да създадат заедно феномена Postmodern Jukebox.

Музикантите на Скот са вече над 100 и от февруари пътуват по турнета в трите посоки на света. До последния момент остава тайна кои от тях ще свирят в даден град. Сега обаче станаха известни четирима от тях, които Скот е изпратил за среща със софийската публика.

У нас пристига червенокосата рок дива Дани Армстронг - един от емблематичните вокали на Postmodern със зашеметяващо присъствие на сцената. Мениджърът на Скот Брадли я открива да пее в рок клуб и веднага я кани да се присъедини към екипа на ретро музикантите. Дани е известна с уникалния кавър на "Roxanne" на Police в стил Rock"n"Roll от 50-те и "Say It Ain't So" на Weezer. И тъй като музикантите на Скот са си сами стилисти, Дани споделя, че за да събере своя винтидж гардероб, с който излиза на сцената, й е отнело години. Винтидж е и нейният собствен стил на обличане. Ако трябва да се върна във времето, бих живяла в епохата на романтичния Холивуд от 40-те", казва тя.

Сред мъжките попълнения в състава са тандемът Адам Кубота и Дейв Тедески. Постоянни музиканти на PMJ, те свирят в най-популярните парчета на групата като "All About That Bass", "Seven Nation Army", "Creep", "Careless Whisper".

На сцената в София ще излезе и Хана Гил - 20-годишна, една от най-младите изпълнители във формацията и любимка на Брадли. Освен джаз изпълнител, тя е и композитор на песни. Хана има вече собствена група, но нейната популярност се дължи на участието й в Postmodern Jukebox и Брадли, който я открива за сцената.

В последно време Хана е любимка на Скот, като именно с нея той записва "Comes Love"- емблематично джаз парче от 40-те години на миналия век, изпълнявано от Елла Фицжералд и Луис Армстронг, Били Холидей и др. "Обърнете й внимание - това е един от най-добрите млади джаз изпълнители", пише за нея Брадли в личния си профил. Но по-предизвикателно е да видите интерпретацията й на "Somebody That I Used To Know"на Gotty в стил винтидж Big Band от 40-те.

Кои са останалите музиканти от вечно обновяващата се формация Postmodern, остава изненада за феновете. Ще я разкрием на 15 май на концерта им в НДК.