Британският премиер Лиз Тръс използва при излизането си за заключителна реч на конгреса на Консервативната партия песен на известната група M People. Това обаче разгневи авторите на песента, съобщи БНР от Лондон.

Лиз Тръс излезе под звуците на хита "Moving On Up" на конгреса в Бирмингам в опита си да подчертае нейната амбиция да задвижи икономиката на страната. Основателят на групата Майк Пикъринг обаче заяви, че е разгневен, че Лиз Тръс използва тяхна песен.

Той допълни, че M People, всъщност, симпатизират на левите сили в страната и че, ако Лиз Тръс е вникнала в текста, е щяла да разбере, че песента изобщо не е подходяща за нея, защото там се говори също "да си събере багажа и да се махне". Пикъринг каза още, че явно никой не е казал на консерваторите, че Тони Блеър и неговите лейбъристи са използвали песента през цялото време на неговото управление.

Той каза още, че е проверил как стоят нещата откъм авторските права, но са му казали, че не биха могли да спрат използването на песента.

Пикъринг все пак изрази съжаление, че не е знаел предварително, защото със сигурност е щял да изпрати писмо до Лиз Тръс "Moving On Up" да не бъде използвана. Джеймс Смол-Едуардс, който е общински съветник от Лейбъристката партия в Уестминстър и син на изпълнителката на хита Хедър Смол, написа в Туитър, че това е бил "много подходящ избор" от Лиз Тръс.