Почитателите на модата ще допълват тоалетите си със задължителни предпазни маски за лице, за да присъстват на дефилетата от Седмицата на модата в Ню Йорк този сезон, спазвайки стриктните мерки срещу Ковид-19, съобщи Ройтерс.

Организаторите, които през септември се завърнаха към физическите ревюта след виртуалните седмици на модата по-рано през пандемията, приемат "новото нормално" - смесица от присъствени и дигитални презентации.

Дизайнери като Майкъл Корс, Каролина Ерера и Кристиан Сириано ще покажат най-новите си творения на живо по време на Нюйоркската седмица на модата от 11 до 16 февруари.

Други, като "Баджли Мишка" и Тадаши Шоджи, планират дигитално представяне, като всички се стремят да се възползват от нарастващото търсене на луксозни стоки след продължителните локдауни.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от NYFW (@nyfw)

"Това е новото нормално. През този сезон изискване за всички дефилета ще бъде носене на маски на закрито и доказателство за ваксиниране, това ще е задължително", каза за Ройтерс Ноа Козловски, директор за отношенията с дизайнерите и развитието в "Ай Ем Джи Фешън", организатор на събитието.

"Тези, които подлежат на ваксиниране с бустерна доза, ще трябва да покажат, че са я направили. Ако не са, ще трябва да представят отрицателен PCR тест, правен 48 часа по-рано или антигенен тест, направен шест часа по-рано", каза той.

Както и миналия сезон, броят на гостите на всеки от спектаклите е ограничен до около двеста души.

Някои дизайнери отсъстват от програмата. Том Форд отмени дефилето си, а Том Браун го отложи за април заради Covid-19. 

Тоалети на "Moschino" от септември миналата година, представени на Седмицата на модата в Ню Йорк

Снимка: Getty Images