През този уикенд (6-7 юли) се проведе вероятно най-голямото събитие за поп култура у нас.

Над 25 000 любители на косплей, манга, аниме, гейминг, комикси, кино и графити се събраха, за да се забавляват в компанията на популярни актьори, художници и таланти от цял свят.

Два дни, 4 зали и хиляди емоции! Разнообразната програма позволи на всеки да се потопи в своя свят и да бъде себе си сред съмишленици.

Десетки зони с игри и изненади, панели със звезди от киното, гейминг турнири, срещи със знаменитости от малкия екран, работилници, конкурси и шоу програма са само част от всичко, с което Aniventure Comic Con ще се запечата в сърцата на публиката.

След фантастичния завършек на тазгодишното издание организаторите обявиха и датите за следващата година, а именно 5 и 6 юли 2025!

Снимка: Aniventure Comic Con

В рамките на Aniventure Comic Con 2024 феновете имаха възможност да се срещнат на живо с актьорите Ross Marquand, Dan Fogler, Anna Shaffer, Vincent Regan и Мария Бакалова, които с усмивка и много топло отношение посрещнаха своите почитатели за снимки и автографи.

Снимка: Aniventure Comic Con

Освен тези близки срещи актьорите разказаха за себе си и споделиха интересни моменти от живота и кариерата си по време на специални интервюта от сцената на зала 1. Към тях се присъединиха Юлиан Костов и Josh Wichard, които ни пренесоха в друго измерение и обясниха какво е да си актьор във видео игри. Темата вълнуваше десетки гости, които бяха препълнили гейминг зоната на А1 и Lenovo, в която се проведоха турнири и предизвикателства по най-любимите и актуални игри като Brawl Stars, Clash Royale, League of Legends Challenge, FC24, FORTNITE с 4а1а.

Посетителите имаха възможност да се запознаят на живо с художниците на комикси като "Тони Патето", Неда Малчева, Christian Duce, както и с автора на поредицата книги от вселената на "Dune", "Star Wars" и "The X-Files" - Kevin J. Anderson, който разкри повече детайли и малко известни факти около работата си по супер хитовете.

Снимка: Aniventure Comic Con

Една от горещите точки по време на събитието беше и Мeet&Greet зоната, която ни срещна с най-популярните инфлуенсъри и ютубъри като Слави от The Clashers, Айде БГ, Светът на Ванката, Мирела Илиева и Теодора Мудева от "Игри на волята", Hyperkong и Елизабет Кравец, Филип Буков, Крисия, Атанас Мишев-Nasi Svej, Маги Томова, Екатерина Тодорова, Валерия Дакова. За първи път на едно място се събраха всички "Ергени" на България - Виктор Стоянов, Евгени Генчев, Алек Младенов.

Разбира се няма как да не споменем и изключително вълнуващите конкурси по косплей, манга и аниме, които изпъстриха събитието с невероятни образи и любими персонажи, които оживяха на главната сцена. Не липсваха и многобройни работилници, панели, лекции и прожекции, посветени на азиатската култура, които изпълниха зала 2 с фенове.

Снимка: Aniventure Comic Con

Тези и още много емоции завладяха Интер Експо Център, а какво ни очаква следващата година, предстои да разберем на 5 и 6 юли 2025. Билети на промоционална цена са вече в продажба в мрежата на Ивентим!

Снимка: Aniventure Comic Con

Повече информация и актуални новини може да следите на:

https://www.facebook.com/comiccon.bg

https://instagram.com/comiccon.bg

https://www.tiktok.com/@comicconbg

https://www.comiccon.bg

http://aniventure.net/bg/

https://www.facebook.com/nakamabg

https://www.instagram.com/nakamabg