Филмът "Бързи и яростни 9 " спечели 162 милиона долара при дебюта си на 8 пазара, в това число в Китай, Република Корея и Хонконг. Това е най-добрият старт на холивудски блокбастър откакто киноиндустрията беше ударена от пандемията.

Специалистите считат, че това е един окуражаващ знак. Получените приходи приближават по стойност тези отпреди появата на Covid-19. Само от Китай те възлизат на 135 милиона. Екшънът ще излезе на екран в САЩ на 25 юни.

Що се касае до бокс-офис класацията на Северна Америка на първо място отново е хорърът "Спиралата: "Убийствен пъзел продължава" с приходи от 4,5 милиона долара от 2 991 киносалона във втората седмица след дебюта си. Общо лентата с Крис Рок и Самюъл Джаксън е генерирала 15 милиона долара приходи.

На втора позиция е "Човек на гнева" с продадени билети на стойност 2,9 милиона долара. След 3 седмици прожекции продукцията с участието на Джейсън Стейтъм е реализирала приходи от 18,8 милиона долара.

На трета позиция е лентата с участието на Анджлина Джоли "Те пожелаха смъртта ми" /1,8 милиона долара/, предава БТА. Първата петица в бокс-офиса на Северна Америка оформиха "Рая и последният дракон" /1,6 милиона/ и "Годзила срещу Кинг Конг" /1,4 милиона