Глад, какъвто не са сънували, мори риалити героите във "Фермата". Храната на претендентите за стоте бона беше отнета за 24 часа, след като те проявиха пълно нехайство към добитъка в стопанството и рискуваха живота на кравата.

До тежката санкция се стигна след като ветеринарите откриха чорап в сеното, който животното е можело да погълне и да умре. След кратко разследване се оказа, че той принадлежи на домакинята Аксения и вероятно се е озовал в обора по време на ратайството ѝ. Освен него, наоколо се въргаляха и други боклуци, непочистени от останалите участници.

Без да се колебаят, от продукцията наказаха немарливите риалити герои да гладуват и им отнеха всички чорапи до края на сезона. Докато жените бързо се примириха с липсата на храна, мъжете нададоха вой.

"Взе да ми става лошо! Коремът ме боли, вече съм пред припадане!", простена пчеларят Яни само след четири часа детокс.

Хлебарят Финци също се ожали.

Снимка: bTV

"Стомахът ми казва: "Здравей!" на гръбначния стълб", обяви той.

Най-драматично наказанието посрещна баскетболистът Радо, който трудно понася оскъдицата още от началото на предаването.

"Поредното изпитание, Господи! Бъди с нас и ни пази!", помоли се драматично той.

За да изгонят гладната прокоба от "Фермата", участниците изпълниха нещо като кукерски танц, придружен с индиански песнопения и християнски молитви. От подръчни материали те си направиха маски, наметнаха се с родопски одеала, увиха се с бели чаршафи и направиха магически ритуал около огъня, в който изгориха виновника за техните беди - зеления чорап на Аксения.