На 3 февруари е българската премиера на "Почукването", най-новата смразяваща мистерия от майстора на страховити истории М. Найт Шаямалан ("Шесто чувство", "На парчета", "В капана на времето"), съобщават от "Форум филм".

По думите им филмът отвежда към напрегнато кинопътешествие до края на света и немислима морална дилема - да спасим собственото си семейство или да спасим човечеството.

"Почукването" разказва за малко момиче и нейните родители, които отиват на почивка в отдалечена хижа, дълбоко в горите на Ню Хемпшир. Скоро на вратата се почуква и идиличната им ваканция е прекъсната от четирима въоръжени непознати, които ги взимат за заложници и ги поставят пред ужасяващ избор, от който, според тях, зависи съдбата на човечеството. С ограничен контакт с външния свят, семейството трябва да вземе решение в какво да вярва, преди всичко да бъде загубено.

С лентата М. Найт Шаямалан предлага ново, изпъващо нервите, изобилстващо от осезаемо напрежение кинопреживяване, което руши жанровите клишета и ни отвежда в нови територии на трилъра, където страховитото приема неочаквани, но не по-малко ужасяващи форми, коментират от "Форум филм".

Освен режисьор, М. Найт Шаямалан е и сценарист на филма, заедно с Майкъл Шърман и Стив Дезмънд, по романа "The Cabin at the End of the World" на Пол Трембли, предава БТА. В ролите са Джонатан Гроф, Бен Олдрич, Дейв Батиста, Рупърт Гринт, Кристен Чуи, Аби Куин, Ники Амука-Бърд.

Снимка: Форум Филм България