Нима има нещо по-ужасяващо от психопат с кауза? Пъзела, садистичният сериен убиец, самообявил се за пазител на моралните норми и изобретател на най-дяволските ескейп стаи, познати на човечеството, се завръща в "Убийствен пъзел X" - най-новата част от изключително успешния франчайз.

Смразяващата продукция изследва неразказана глава от най-личната игра на Пъзела. Действието се развива между събитията в „Убийствен пъзел I и II“. Болният и отчаян Джон Креймър пътува до Мексико за рискована и експериментална медицинска процедура с надеждата за чудодейно лечение на рака му - само за да открие, че цялата операция е измама, която злоупотребява с най-уязвимите.

Въоръжен с новооткрита цел, Джон се завръща към работата си и поставя мошениците пред поредица от гениални и ужасяващи капани по характерния за него първичен начин.

Новият трейлър ни води в един специфичен вид ад, където надникваме към част от това, което Пъзела е подготвил за новите си жертви, чиито наказания са проектирани така, че да отговарят на моралните им престъпления.

Франчайзът се характеризира със сложни сюжети, комплексни пъзели, изпълнени с напрежение сцени и зрелищно филмово изживяване. В десетата част феновете могат да очакват още по-интензивни и жестоки събития. Както и при предходните филми, Убийствен пъзел Х продължава да разглежда темите за морала, справедливостта и човешката способност за оцеляване при екстремни обстоятелства.

Джон Креймър отново се завръща като най-ужасяващия убиец в „Убийствен пъзел Х“

Снимка: Forum Film Bulgaria

Режисьор на филма е Кевин Гройтерт („Убийствен пъзел 4“, „Убийствен пъзел 3D“, Джезабел“), а сценаристи - Джош Столбърг (Пъзелът, „Убийствен пъзел 4“) и Пийт Голдфингер („Пъзелът“). Продуценти са Марк Бърг („Двама мъже и половина“) и Орен Коулс, работили по всяка част от франчайза. В ролите са вече познатият Тобин Бел, Стивън Бранд, Синове Макоди Лунд и Майкъл Бийч.

Изследваме най-тъмните дълбини на човешката природа с Убийсвен пъзел Х само в кината от 6 октомври.