Неиздаван албум на покойния британски изпълнител Дейвид Боуи излиза на пазара в петък, съобщи Франс прес. Тавата, наречена "Toy" ("Играчка"), е записана преди двадесет години, но не е издавана заради спор със звукозаписна компания. Тя съдържа неиздавани сингли и версии на песни от 60-те и 70-те години.

Албумът официално не е стигал до масовата публика. Но най-верните фенове на Боуи, които следяха внимателно всяка негова стъпка, имаха възможност да чуят пиратска версия на "Toy". Тя се появи в интернет през 2011 г.

Албумът ще бъде издаден на 26 ноември като част от бокс сета "Brilliant Adventure (1992-2001)", съдържащ творчеството на Дейвид Боуи за посочения период.

Самостоятелно "Toy" ще излезе на винил и на CD на 7 януари следващата година - ден преди рождената дата на певеца, който щеше да отбележи 75 г.

Дейвид Боуи почина през 2016 г. на 69 г. от рак. От албумите му са продадени повече от 136 милиона копия, което го прави един от десетте най-успешни изпълнители в историята на британската поп музик