Netflix планира да разшири вселената на сериала "Странни неща" и да създаде негов спин-оф, предадоха информационните агенции.

Продуцентската компания "Duffer Brothers" и Netflix обявяват нови проекти, сред които е и спин-оф на хитовата поредица, съобщиха от стрийминг платформата в официално изявление на сайта си.

На 27 май бяха пуснати първите седем епизода от четвърти сезон на шоуто, превърнало се във втория проект на компанията, който премина границата от 1 милиард часа гледане.

Поредицата от доста време е световна сензация, а всичко, свързано с нея се радва на голяма популярност.

Преди дни в Токио бе открито заведение, вдъхновено от новия сезон на продукцията, съобщават местни медии. Менюто предлага бургер, който една от главните героини в сериала - Илевън, опитва за първи път в живота си. Включена е също и паста с печено говеждо, което прилича на глава на демогоргон. Феновете могат да опитат още от любимите вафли или шоколад на героите в "Странни неща", както и напитките, които те предпочитат.

Клиентите на заведението също така имат възможност да се насладят и на фотографии на персонажите, но и да се снимат в специална кабина с демогоргон.

Заради огромния интерес, кафенето в Токио може да се посети само с предварителна резервация. Средното време за изчакване за вход е около четири часа.

Интериорът на заведението от веригата "Pronto" е преработен изцяло в духа на поредицата и ще остане така до септември.