От 24 юли (понеделник) зрителите на bTV ще могат да се насладят на вълнуващия сериал "Бланка" (Blanca, 2021 г.) - един от съвременните шедьоври на италианското кино. Поредицата проследява житейските и професионални перипетии пред незряща полицайка, чието умение да чува и декодира звуци, неуловими от останалите, я превръща в един от най-добрите профайлъри в италианската полиция. Епизодите ще се излъчват от понеделник до четвъртък от 21 ч., като ще бъдат достъпни и онлайн на VOYO.

Историята

Въпреки че губи зрението си на дванадесетгодишна възраст, Бланка Фернандо (Мария Киара Джианета) не се отказва от мечтата си да работи в полицията, след като по-голямата ѝ сестра умира от ръцете на своя приятел насилник. Когато постъпва на стаж в полицейския участък в Сан Теодоро, тя се сблъсква с недоверието на всички свои бъдещи колеги.

Благодарение на уменията, които е развила през годините, и безпогрешния нюх на вярното си куче водач Линей, тя бързо доказва качествата си и се превръща в детектив с различен и ефектен "облик". С помощта на специална техника за аналитично слушане, Бланка успява да чува и да декодира звуци в подслушвания, даващи важни улики в разследвания за тежки престъпления. Тя получава и неочаквана помощ от инспектор Микеле Лигуори (Джузепе Дзено) - началник в управлението, с когото завързват необичайно приятелство.

Снимка: bTV

За сериала

Базиран на романите на Патриция Риналди и реализиран със специалните съвети на световноизвестния тенор Андреа Бочели, "Бланка" е първият телевизионен сериал в света, заснет в "холофония" - специална техника за запис на звук, която позволява на зрителите да се поставят на мястото на главната героиня.

"Бланка трансформира своя дефект в ефект. Тя е профайлър и използва изострения си слух в изключително тежки разследвания. Щом чува гласа на обвиняемия, Бланка веднага разбира дали той лъже, или казва истината. Само със силата на слуха си тя успява да посочи и къде е извършено убийството. Това ѝ придава почти свръхестествени качества", коментира Лука Бернебей - изпълнителен директор на продуцентската компания "Lux Vide", стояща зад реализацията на "Бланка".

Главната роля е поверена на 31-годишната актриса Мария Киара Джианета, а за образа на инспектор Микеле е избран Джузепе Дзено - един от най-известните италиански артисти.

Снимка: bTV

Снимка: bTV