Барабанистът на "Пинк флойд" (Pink Floyd) Ник Мейсън има желание групата да се събере, но не вижда желание за това сред враждуващите си колеги, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Легендарната английска рок група се появи за последен път на сцената заедно преди почти две десетилетия - на благотворителния концерт Live 8 в Хайд Парк, Лондон, през 2005 г.

Дългогодишният спор между другите двама живи членове на "Пинк флойд" - Роджър Уотърс и Дейвид Гилмор, само се задълбочи в последните години и се превърна в един от най-ожесточените в рок музиката, отбелязва Ройтерс.

Свирещият на клавирните инструменти Ричард Райт почина през 2008 г., а вокалисът Сид Барет, който напуска групата много рано заради влошеното си психическо здраве, е покойник от 2006 г.

На въпрос дали иска да се събере "Пинк флойд" отново, Мейсън заяви пред Ройтерс: "О, да. Бих искал. Но не мисля, че ще има голяма подкрепа от страна на Роджър и Дейвид за съвместна работа".

Барабанистът казва, че не е обсъждал тази възможност нито с 80-годишния Уотърс, нито с Гилмор, който е на 78 години.

Уотърс напусна групата през 1985 г. заради лични и творчески различия, след което беше въвлечен в съдебна битка за използването на името "Пинк флойд". Оттогава споровете му с Гилмор само се задълбочиха и миналата година двамата влязоха в конфликт в социалните мрежи дори заради войната на Русия в Украйна, припомня Ройтерс.

Уотърс беше творческата сила зад най-известните албуми на бандата, сред които The Dark Side of the Moon и The Wall. Вокалите на Гилмор, както и неговите легендарни китарни солови изпълнения помогнаха да се определи характерното звучене на "Пинк флойд", отбелязва Ройтерс.

80-годишният Мейсън говори в кулоарите на събитие в лондонската електроцентрала Battersea Power Station по повод излизането на нова версия на албума Animals от 1977 г.