Днес се състоя традиционната пресконференция преди старта на най-популярното риалити шоу в България VIP Brother.

Водещите на предаването Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева загатнаха кои ще са новите участници в къщата под формата на игра с кралици от световната история. Един от примерите бе Елизабет I, която Ники Кънчев спомена най-вече във връзка с престоя й в затвора. Един от участниците, също като нея, е прекарал известно време зад решетките. Естествено, това засили впечатлението, че в шоуто ще влезе Анита Мейзер, която се намира под домашен арест, след като бе осъдена за убийство по непредпазливост на съпруга си и за подкуп. Едва преди две седмици присъдата й бе намалена от 4,5 години лишаване от свобода на 3 години.

Кънев обяви още влизането на "Бабата на българската музика", сравнена от него с "Бабата на Европа" кралица Виктория. Звездата, която влиза във VIP Brother бе наречена още "колос на естрадата".

"Едни от любимите ми песни са нейни", каза водещият и допълни, че с тази участничка предаването продължава традиционното участие на естрадни знаменитости, като Йорданка Христова, Марги Хранова, Кичка Бодурова, дует Ритон.

В къщата ще влезе и мъж, който "има известен творчески проект със своята кралица". Твърде възможно е това да е партньорът на Гала в "На кафе" и в живота - Стефан. Бе обявен и участник, известен с бурните си романтични връзки, вероятно футболистът Благой Георгиев, прочул се и със среднощните си подвизи редом до колегата си Валери Божинов, чиято бивша любима Алисия също влиза в къщата. За известния мачо щяло да има изненадващи участници, които да му напомнят за миналото и евентуално да го вкарат в любовен триъгълник или четириъгълник, обясни Кънчев.

В къщата влиза още дама, обсъждана от целия народ, сочена с пръст за своето фриволно поведение, както и звезда, която в момента е на върха на сценичния живот.

В живите предавания коментатори ще бъдат журналистката Криси Патрашкова и продуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян, който коментира, че макар участниците във VIP Brother да не са представителна извадка на българския народ, нещата, които обикновено се случват в къщата, предизвикват обсъждането на наболели в обществото теми.

"Аз винаги съм обичал да коментирам добрите примери, които рядко се случват в Big Brother. Там хората са провокирани и излизат наяве други неподозирани черти от характера, които ме предизвикват да се включа като коментатор."

Бившата участничка в шоуто Маги Желязкова също бе сред гостите на пресконференцията. Бе обявено още, че краят на VIP Brother и тази година ще прелее в Big Brother All Stars, където гостуват популярни риалити звезди.