На 26 февруари в 23:00 ч. премиерно в национален ефир тръгва хитовата британска поредица "Случаите на Корморан Страйк", базирана на криминалните бестселъри на авторката на "Хари Потър" - Дж. К. Роулинг.

Писателката публикува романите за новия си герой - частен детектив Корморан Страйк - под псевдонима Робърт Галбрейт, а нетипичният персонаж е екранизиран в супер успешен сериал. Зрителите на bTV ще могат да се насладят на епизодите му в делничните вечери, веднага след късната емисия на bTV Новините.

В центъра на историята е Корморан Страйк (Том Бърк) - ветеран от войната, който работи като частен детектив в малък офис на улица "Денмарк" в Лондон. Въпреки че животът му е в пълен безпорядък и е белязан както от физически, така и от психически травми, Страйк използва своя нюх и проницателност, за да разкрива престъпления, с които дори полицията не успява да се справи.

Рамо до рамо до Корморан е неговата ентусиазирана асистентка Робин Елакот (Холидей Грейнджър), която започва работа при него с уговорката за временна позиция. Скоро обаче тя започва да подрежда хаотичното му ежедневие учудващо добре и се превръща в незаменим помощник в разследванията му.

Източник: bTV Media Group

Всеки от сезоните на "Случаите на Корморан Страйк" носи името на съответния роман. Пилотният проследява събитията в първата книга - "Зовът на кукувицата", а историите от следващите две книги оживяват в сезоните "Копринената буба" и "В служба на злото".

В ролята на Корморан Страйк влиза английският актьор Том Бърк, а партньорката му Робин е изиграна от ослепителната Холидей Грейнджър. Дж. К. Роулинг е изпълнителен продуцент на сериала заедно с Бен Ричардс, Рут Кенли-Летс, Нийл Блиър и Елизабет Килгариф.

Източник: bTV Media Group

Не пропускайте "Случаите на Корморан Страйк" - от 26 февруари по bTV!