На 27 май отново ще полетим с любими хора! 35 години след като изигра образа, превърнал го в световна суперзвезда, Том Круз облича отново култовото кожено яке, слага авиаторските очила на Маверик и ни кани на борда на едно от най-очакваните филмови продължения в историята на киното. Отдаващ почит на предефиниралия екшън жанра оригинал на Тони Скот от 1986 г. и заснет с най-новите достижения в кино технологиите, "Топ Гън: Маверик" поразява със спиращи дъха, заснети в реална среда и без намесата на компютърно генерирани ефекти въздушни сцени и каскади, които, верен на неподражаемия си стил, Том Круз изпълнява сам.

Най-новият впечатляващ трейлър на филма ни отвежда в "Опасната зона" и ни изправя на ръба на седалките в очакване на немислима мисия, която нито един жив пилот не е виждал. Мисия, която само и единствено Пийт "Маверик" Мичъл е способен да изведе до успешен завършек. Но битката няма да е само в небето, а и на земята, където Маверик се сблъсква челно с младо поколение авиатори, които са уверени, че ветеранът няма на какво да ги научи. Дали му е познато? Нещата стават още по-заплетени, когато той се изправи лице в лице с демоните от миналото си, олицетворени от лейтенант Брадли "Рустър" Брадшоу (Майлс Телър) - сина на загиналия му партньор и най-добър приятел Ник "Гуус" Брадшоу. Телър направи блестяща роля в "Камшичен удар" като млад барабанист, копнеещ да е най-добрия, я филма беше номиниран за "Оскар". 

Майлс Телър

Снимка: Forum Film Bulgaria

Опитът или дързостта? Разумът или емоцията? Младото поколение или старото? Вечните въпроси, но пропити с адреналин и екшън до краен предел очакват зрителите в киносалоните.

Има и две мацки за цвят - Моника Барбаро е в отбора на авиаторите, а Дженифър Конъли е в ролята на Пени Бенджамин, новата любима на Маверик, който е самотна майка, собственик на бар и дъщеря на бивш адмирал.

Моника Барбаро е в ролята на Наташа Трейс, инструктор по летене

Снимка: Forum Film Bulgaria

Режисьор на "Топ Гън: Маверик" е Джоузеф Козински (Трон: Заветът, Забвение), а сценарият е дело на Кристофър Маккуори (Обичайните заподозрени, Мисията невъзможна: Разпад), Ерън Крюгер (Дъмбо, Дух в броня) и Ерик Уорън Сингър (Американска схема, Интернешънъл), по образи създадени от Джим Кеш и Зак Епс мл. Продуценти са Джери Брукхаймър, Дейвид Елисън, Кристофър МакКуори и Том Круз, а изпълнителни продуценти са Томи Харпър, Чад Оман, Майк Стенсън, Дан Голдбърг и Дон Грейнджър.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Снимка: Forum Film Bulgaria