Най-новият филм за Човека-паяк - "Спайдър-мен: През Спайди-вселената", няма да бъде прожектиран в ливанските киносалони, обяви дистрибуторът "Grand Cinemas".

Този ход предизвика критики от страна на ЛГБТ активисти в страната. Други арабски държави, включително Кувейт и Обединените арабски емирства, също ще се въздържат от показване на лентата, след като тя предизвика полемика в региона.

"Филмът за Спайдърмен няма да тръгне на 22 юни", каза пред ДПА Карли Рамия Хабис, служителка на "Grand Cinemas", без да посочи ясна причина.

Новината предизвика възмущение в социалните медии и сред активистите, които заявиха, че сцената, показваща знамето на транссексуалните, което се появява за кратко на заден план, е била оспорена от ливанските власти.

Властите в Бейрут не са направили официално изявление относно предполагаемата забрана.

Снимка: АР/БТА

"Смятаме, че подобни действия целят потискане и маргинализиране на определени групи", заяви активистка от "Шарика уа лакан", независима феминистка платформа.

Един от потребителите на социалните мрежи коментира саркастично: "Гледайте как ще забранят Барби за това, че има ЛГБТ герои!"