Продължението на "Жокера" с участието на американския актьор Хоакин Финикс ще излезе по кината след малко повече от две години, по-точно в началото на месец октомври през 2024 г., обяви говорител на компанията "Warner Bros".

Участие в продукцията може да вземе и певицата Лейди Гага, твърди изданието "Hollywood Reporter", пишещо, че носителката на редица отличия, която от извеснто време насам се изявява не само на музикалната сецана, но и на големия екран, ще застане пред камера редом до звездата от първа част. Все още обаче не се знае в кой образ има вероятност да влезе тя.

Филмът отново ще бъде режисиран от Тод Филипс, като според сайта "Deadline" началото на снимките е насрочено за този декември. Преди почти два месеца той  предизвика истинска сензация, като показа в профила си в Инстаграм корицата на готовия сценарий за продължението на лентата, наред със снимка на Хоакин Финикс, който го чете.

По този начин създателят на първата продукция потвърди, че вече активно се подготвя нова история за култовия комиксов герой, чието име е Артър Флек.

Сценарият, който отново е дело на Скот Силвър и на самия Филипс, е озаглавен "Жокера: Лудост за двама" ("Joker: Folie à deux"), като френската референция насочва към медицински термин, отнасящ се до психично разстройство, което засяга двама или повече души.

Първият "Жокера" беше най-печелившият филм за всички времена, с рейтинг R (филм за лица над 18 години), припомня БТА. Проектът реализира приходи от 1,07 милиарда щатски долара в световен мащаб и 11 номинации за "Оскар", две от които спечели, грабвайки статуетки за най-добър актьор в главна роля и за най-добра музика.

Снимка: AP/БТА