Благите по характер съпрузи Сюзън и Кристофър Едуардс бягат от реалността повече от 15 години. Живеещи тих и напълно незабележим живот до деня през 1998 г., когато тя застрелва родителите си, Патриша и Уилям Уайчърли, а той й помогнал да погребе телата в градина им. В продължение на години двойката поддържала измислицата, че Уайчърли все още са живи, за да могат да взимат пенсиите им. Съпрузите попадат под полицейския прожектор и със старта на разследването на сплотената двойка се налага да бъде разделена за първи път в брака си.

В главните роли в мини сериала "Градинари" са носителката на "Оскар" Оливия Колман и Дейвид Тюлис, познат от поредицата за Хари Потър.

Снимка: HBO България

Новата копродукция на HBO и Sky е вълнуващо и игриво сюрреалистично изследване на любовта и фантазията, казва авторите на филма.

Премиерата на лимитирания сериал "Градинари" е на 8 декември в HBO GO. Вдъхновен от реални събития, сюжетът разказва уникалната любовна история на Сюзън (Оливия Колман) и Кристофър Едуардс (Дейвид Тюлис), привидно обикновена британска двойка, която става фокус на полицейско разследване, когато две мъртви тела са открити в задния двор на къща в Нотингам.

Снимка: HBO България

Докато случаят се разплита, вдъхновени от манията на Сюзън по уестърн жанра и класическото кино, двамата си се представят като холивудски герои в свой собствен филм. Фантазираният свят на Сюзън и Крис им предоставя много необходимото убежище от заплахата пред тях в реалния свят, но също така заплашва да ги тласне отвъд ръба на лудостта.

Звездният състав включва още Кейт О'Флин ("Бебето на Бриджит Джоунс"), Дипо Ола, Самюъл Андерсън ("Доктор Кой"), Дейвид Хейман ("Момчето с раираната пижама"), Фелисити Монтегю ("Аз съм Алън Партридж") и Даниел Ригби ("Ерик и Ърни", "Цветя").

Лимитираният сериал от четири части е създаден и написан в съавторство между Ед Синклер, за когото това е първи телевизионен сценарий, и режисьора Уил Шарп ("Електрическият живот на Луис Уейн", "Цветя"), който внася своя уникален подход към историята.