След първата си съвместна седмица на екраните у нас "Опенхаймер" застана начело на зрителския интерес заради приходите си от IMAX, сочат обобщените данни от киносалоните от миналия уикенд. Историята на физика, ръководил проекта "Манхатън", е гледана от вече 85 154 зрители и има 1 087 059 лева за десетте дни у нас.

Втори по приход от миналия уикенд е "Барби". Пътуването между кукленския и реалния свят в търсене на различни неща, между които и спиране на опита на Кен да направи "Барби свят" място за коне и мъже, е толкова време в кината, колкото и "Опенхаймер".

Снимка: АР/БТА

Първата премиера от миналия петък - приключенската фантастика "Привидения в къщата", вдъхновена от атракцията в "Дисниленд" е на трето място. Опитите на Габи и сина й Травис да изчистят старото имение от духове са проследили вече 4 460 зрители, а приходите от билетите им са 54 541 лева.

На четвърто място е седмият по ред "Мисията невъзможно: Първа разплата - част I" с Том Круз в главната роля. Третата седмица на екшъна у нас, в който "Ориент експрес" се приземява в голямата си част в реката, приключва с 45 015 зрители и 589 603 лева приходи.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Пети по ред сред най-гледаните филми е "Говори с мен". Трилърът, в който група приятели вика духове с помощта на балсамирана ръка, е с вече 3 010 зрители и 34 988 лева за първите три дни в кината у нас.

На шесто място е петият "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" с Харисън Форд в главната роля. Достигането на известния археолог до войната между римляни и гърци в битката за Сиракуза са гледали общо 88 545 зрители, а за месец в кината приходите от билети са 1 110 341 лева.

Седма позиция е за анимацията "Стихии", който е вече месец и половина по екраните. Животът в Стихиопол са проследили общо 59 753 зрители, а приходите от билети са 689 727 лева.

Снимка: Forum Film Bulgaria

На осмо място е анимацията "Алберт". Датския филм за пакостника от град Кели, който се впуска в пътешествие с пирати, разбойници и крадци, е трета седмица по екраните и има 5 592 зрители и 54 438 лева приходи.

Девето място е за друга анимация - "Руби Гилман: Тийн Кракен". Съмненията пред които се изправя малката Руби, която се оказва от рода на Кракените, призовани да се борят с русалките, са проследени от 17 529 зрители, а приходите за месец в кината са 173 792 лева.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Десета позиция заема психо-трилърът "Коварен капан: Червената врата". Петият филм от историята на семейство Ламбърт проследява влизането на младия Далтън в колеж, а случващото се след това са гледали общо 19 703 зрители, като приходите за четири седмици у нас на филма са 220 650 лева.

Извън първите десет най-гледани филми е третата премиера от миналия уикенд. Италианският "Първият ден от моя живот", създаден по романа на Паоло Дженовезе за четирима души, водени от мисълта за самоубийство с невероятният шанс да видят за седмица живота си отстрани, е гледан от 52 зрители и има 480 лева приходи.

Миналият уикенд в киносалоните са влезли общо 65 368 зрители, като двама на всеки трима са гледали или "Барби" или "Опенхаймер". Миналата година по същото време филми са гледали 27 271 души.