Оръжейничката на филмовата продукция "Ръжда" ("Rust") е предала наркотици на друг човек в деня, в който бе фатално простреляна операторката на филма през 2021 г., и ще отговаря по ново обвинение за подправяне на доказателства, каза специален прокурор, цитиран от Ройтерс.

От прокуратурата казаха, че допълнителните обвинения срещу Хана Гутиерес-Рийд във връзка с инцидента от 21 октомври 2021 г., са за предаване на "наркотици на друг човек с намерение да предотврати собственото си задържане, обвинение или осъждане", съобщава БТА.

Снимка: АР/БТА

Адвокатът на обвиняемата Джейсън Боулс каза в изявление, че тя възнамерявала да пледира невинна по новото обвинение, както и по вече предявеното за причиняване на смърт по непредпазливост на операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка в Санта Фе, Ню Мексико.

Гутиерес-Рийд е единствената, която все още е обвиняема за смъртта на Хъчинс. Операторката почина, след като оръжейничката на продукцията каза, че погрешка е заредила истински патрони в револвера, с който актьорът Алек Болдуин репетирал.