Церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще се проведе без водещ и през 2020 г. Това загатна Кари Бърк - новата шефка на телевизията ABC, която ще излъчи най-важното киносъбитие отвъд Океана и догодина.

Вижте роклите от Оскарите >>

Телевизионният продуцент застана начело на канала преди броени месеци, като през февруари работи по първата си церемония за Оскарите редом с Американската филмова академия.

Гришо и Нина на партитата >>

"Изключително съм щастлива от начина, по който се случиха нещата. Хората включиха телевизорите си на Оскарите на 24 февруари ,очаквайки да видят една каша. Вместо това получиха добро шоу", обясни Бърк, цитирана от "Монитор".

По думите й, към момента се водят преговори с филмовата академия дали церемонията се нуждае от водещ догодина.

"Шансът е голям да повторим успешната според нас формула от последното събитие", добавя още шефката на ABC.

Преди месец наградите "Оскар" преминаха без водещ за втори път в 91-годишната си история. До това се стигна, след като фенове нападнаха първоначално посочения от Академията избраник Кевин Харт, а причина за гнева на киноманите станаха стари хомофобски изказвания на комика.

След няколко рунда на "ще водя наградите - няма да ги водя", каза звездата от "Агент и 1/2" и окончателно се отказа от поста на водещ. Академията и ABC обаче така и не намериха негов заместник.