Службата за патенти и търговски марки на САЩ отхвърли молбата на Меган Маркъл да получи патент за името на нейния подкаст Archetypes (Арктайпс), съобщи "Дейли телеграф".

Съпругата на принц Хари е подала такова заявление през април 2022 г., съобщава БТА.

Според службата има голяма "вероятност от объркване" за нейния подкаст с други марки. През 2015 г. американската компания Archetypes LLC (Аркитайпс) вече е кандидатствала за ексклузивни права върху подобно заглавие за книги и статии за "храненето, фитнеса, сексуалността и психологическото самоусъвършенстване".

Херцогинята на Съсекс може да оспори първоначалното решение. Миналата седмица британски медии съобщиха, че стрийминг платформата Спотифай прекратява многомилионния договор с принц Хари и съпругата му Меган "по взаимно съгласие". През това сътрудничество, което започна през 2020 г., беше пуснат за един сезон подкастът Archetypes, в който Меган Маркъл и гостите на нейното шоу обсъждат историята на стереотипите за жените.

През януари 2020 г. принц Хари и съпругата му решиха да се оттеглят като високопоставени членове на британското кралско семейство. Те вече не представляват официално монарха при пътувания, не изпълняват други церемониални задължения. Двойката се премести в Съединените щати, купи къща в Санта Барбара, Калифорния, където отглежда сина си Арчи и дъщеря си Лилибет Даяна. Те вече не получават бюджетно финансиране и сключиха договори за производство и създаване на аудио и видео съдържание със стрийминг платформите Спотифай и Нетфликс. Хари публикува и автобиографията си "Резервният".