Компания "Disney" отложи излизането на екран на няколко продължения на супергеройски филми от киновселената на "Marvel", както и на "Индиана Джоунс 5", съобщават световните агенции.

Според публикация в списание "Variety" премиерата на "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" е отложена от 25 март за 6 май 2022 г., а на "Тор: Любов и гръмотевици" - от 6 май за 8 юли. Продължението на "Черната пантера" - "Черната пантера: Уаканда завинаги", ще излезе на екран на 11 ноември, вместо на 8 юли, както беше планирано по-рано.

Освен това от киностудиото съобщиха, че "The Marvels", "Антмен и Осата: Квантомания" и петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, в който зрителите отново ще видят Харисън Форд в образа на прочутия археолог, ще почакат още две години, преди да излязат на голям екран през 2023 г.

Според изданието преразглеждането на графика на компанията е свързано с производството на филмите. Заради припокриващите се сюжетни линии на продукциите от киновселената на "Marvel", всяко забавяне води до ефект на доминото върху останалата част от франчайза.

Във времето на коронавирусната пандемия Холивуд на няколко пъти наложи промени в премиерните дати на предстоящите заглавия, припомня БТА. След продължителните локдауни, затворили хората по домовете им, те разчитат на блокбастъри, които да помогнат за привличането на публиката обратно в киносалоните.